top of page
Zoeken

Respondenten bachelorscriptie gezocht

Beste tolkleden,



Hieronder een verzoek van één van onze studentleden:


Beste tolkleden van de NBTG,


Mijn naam is Teddy Stubbe, ik ben een student tolk Nederlandse gebarentaal en op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn bachelorscriptie. Mijn scriptie bevraagt het bewustzijn van tolken over de (communicatie)behoeftes van dove volwassen tolkgebruikers die (eerste generatie) migrant zijn tijdens een tolkopdracht. Daarnaast wil ik onderzoeken welke tolkstrategieën toegepast kunnen worden in soortgelijke opdrachten. Dit onderzoek wil ik verrichten doormiddel van interviews met tolken af te leggen en door tolksituaties waarin de dove tolkgebruiker een migrant is te observeren. 


Ik ben op zoek naar tolken die het leuk lijkt om geïnterviewd te worden in de maanden mei/juni en mij eventueel kunnen meenemen bij een tolkopdracht zodat ik hen kan observeren. Ik weet dat in dit gebied vaak co-tolken worden ingezet dus het zou mij enorm waardevol zijn om dove tolken te mogen interviewen. Hoewel ik graag tolken wil interviewen met ervaring in dit tolkgebied sta ik ook open om een persoon te interviewen zonder deze ervaringen zodat ik een gevarieerde groep personen heb. Deze interviews kunnen op locatie of online afgenomen worden, de voorkeur van de geïnterviewde wordt aangehouden. De interviews zouden maximaal een uur duren. 


Lijkt het je leuk om hieraan mee te werken of heb je nog vragen? Mij kan je contacteren door een mailtje te sturen naar teddy.stubbe@student.hu.nl of als je liever via WhatsApp communiceert kan je mij een appje sturen naar +31 6 21431395.


Ik zie graag jullie reacties tegemoet!


Vriendelijke groeten,


Teddy Stubbe

bottom of page