top of page
Zoeken

NBTG Nascholingen Najaar 2022


Beste leden,


NBTG heeft weer mooie nascholingen op de agenda staan. Voor de volgende nascholingen kan je je al aanmelden:


NBTG University De NBTG nodigt sprekers uit die onderzoek hebben gedaan op het gebied van NGT, doofheid en/of tolken. In september zullen Yvonne Jobse en Jetske Tinnevelt een gezamenlijke nascholing geven over hun EUMASLI onderzoek. In oktober en november zal Ulrika Klomp twee webinars geven over haar onderzoek naar de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal. Wil je bij blijven met de recente ontwikkelingen? Kom naar NBTG University!


Opstellingen - Systemische blik op het vak NBTG en Welopstellingen bieden een unieke manier aan om jezelf als tolk te onderzoeken en daardoor te kunnen ontwikkelen. We gaan in groepen van 5 en 10 opstellingen doen die je zullen laten kijken naar het vak, naar jezelf als Tolk en naar tolksituaties.

Na een zeer succesvolle try-out gaan we deze nascholing in het najaar geven voor tolken NGT en in het voorjaar van 2023 voor schrijftolken. Deze nascholing bestaat uit 3 bijeenkomsten van ieder 3,5 uur.

- Quote van één van de deelnemers: "Opstellingen: ik wist niet dat ik dit nodig had." -


En er komt nog veel meer aan, dus houd je mail in de gaten! We verwachten in het najaar ook: -een nascholing GGZ in samenwerking met specialisten!

-een herhaling Social Haptics Communication -een bijeenkomst na de ALV op 5 novemberAGENDA

Woensdag 14 september

NBTG University: Yvonne Jobse en Jetske Tinnevelt over hun EUMASLI onderzoek De nascholing zal bestaan uit twee presentaties van deelnemers aan het EUMASLI programma, de internationale masterstudie voor tolken gebarentaal. In het eerste deel van de presentaties wordt aandacht besteed aan het tolken van Powerpoints en andere visuele presentatie-methoden. In het tweede deel van de nascholing zal Jetske ingaan op haar onderzoek over de wensen van dove tolkgebruikers tijdens hun studie.

Locatie: Stadstuin 20 - Utrecht Tijd: van 19.15 tot 21.45 uur Kosten: € 90,- voor leden. € 75,- voor student leden. € 150,- voor niet-leden. Nascholingsuren: 2,5 uur (in aanvraag) Wil je lekker op tijd zijn en rustig wat kunnen eten? Eet dan gezellig met ons mee bij bar Bolsjewiek! We zullen je hierover mailen nadat je je hebt aangemeld.


Woensdag 5 oktober en 2 november

NBTG University: Ulrika Klomp over haar onderzoek naar de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal In 2 webinars zal zij uitleg geven over het doen van taalkundig onderzoek, en gaat zij specifiek in op grammaticale elementen op morfologisch niveau (gebaarniveau) en syntactisch niveau (zinsniveau). Ze besteedt aandacht aan resultaten van oud en nieuw onderzoek en laat voorbeelden van de betreffende grammaticale fenomenen zien. Let op! Een deel van de webinar over morfologie is al eerder in een nascholing behandeld. Nu komen deze onderwerpen echter uitgebreider aan bod. Locatie: online via Zoom Tijd: van 20.30 tot 22.00 uur Kosten: € 90,- voor leden. € 75,- voor student leden. € 150,- voor niet-leden. Nascholingsuren: 3 uur (in aanvraag)


Woensdag 19 oktober en 2 november en 23 of 30 november – voor Tolken NGT

Opstellingen – Systemische blik op het vak Door: Mirjam Halkes van Welopstellingen

Locatie: Centrum Inanna - Amersfoort Tijd: van 9.30 tot 13.00 uur Kosten: € 350,- voor leden. € 250,- voor student leden. € 600,- voor niet-leden. Nascholingsuren: 10,5 uur (in aanvraag) Opmerking: De eerste twee bijeenkomsten zullen met 8-10 deelnemers plaatsvinden. Bij laatste bijeenkomst wordt de groep opgesplitst in twee groepen van 4-5 deelnemers en vinden plaats op verschillende data (23 of 30 november). Let op! Op de website van de NBTG geef je je voor deze 3 bijeenkomsten op door je in de agenda op 23 of 30 november aan te melden.


Maandag 18 januari en 1 of 8 februari en 1 maart 2023 - voor Schrijftolken

Opstellingen – Systemische blik op het vak Door: Mirjam Halkes van Welopstellingen Locatie: Centrum Inanna - Amersfoort. Tijd: van 9.30 tot 13.00 uur Kosten: € 350,- voor leden. € 250,- voor student leden. € 600,- voor niet-leden. Nascholingsuren: 10,5 uur (in aanvraag) Opmerking: De eerste en de laatste bijeenkomsten zullen met 8-10 deelnemers plaatsvinden. Bij tweede bijeenkomst wordt de groep opgesplitst in twee groepen van 4-5 deelnemers en vinden plaats op verschillende data (1 of 8 februari). Let op! Op de website van de NBTG geef je je voor deze 3 bijeenkomsten op door je in de agenda op 1 of 8 februari 2023 aan te melden.Informatie en aanmelding Voor meer informatie en aanmelden: info nascholingen NBTG Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,


NBTG Werkgroep Ontwikkeling & Scholing


T 0315 23 67 18Comments


bottom of page