top of page
Zoeken

Kersverse en klassieke nascholingen op een rijtje!

Beste leden, 


NIEUWS

NBTG University: Cindy van Boven

Over haar onderzoek naar meervoudsvormen in NGT

Er komt een nieuwe NBTG University! Dit keer gaat het over de meervoudsvormen in de Nederlandse Gebarentaal. Cindy van Boven (Universiteit van Amsterdam) deed vier jaar lang taalwetenschappelijk promotieonderzoek naar de Nederlandse Gebarentaal. Wordt het gebaar bijvoorbeeld altijd herhaald? Is herhaling nog nodig als er een telwoord in de zin staat? Dit kom je te weten tijdens dit interessante webinar.  

En vergeet ook zeker onze andere nascholingen niet!


NASCHOLINGSAGENDA

Puur NGT  -  in samenwerking met TYD

Laat het Nederlands los… Duik in de wereld van de NGT

De nascholing "Puur NGT" neemt je mee op een reis waarin Nederlandse uitdrukkingen uit vertalingen worden verwijderd, en je ontdekt hoe je puur NGT kunt denken en uiten. Deze interactieve en boeiende ervaring zal niet alleen je begrip van puur NGT verdiepen, maar je ook praktische vaardigheden aanreiken.Schrijf je in voor "Puur NGT" en ontdek de kracht van visueel denken in gebarentaal! Lees meer op de website.


Van 2D naar 3D  -  in samenwerking met TYD

Ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling!

Tijdens de boeiende nascholing "2D naar 3D" leer je de kunst van het omzetten van platte beelden in een prachtige visuele vertaling. Tijdens deze nascholing komen Visual Vernacular, rolnemen, lokalisatie en classifiers via interactieve oefeningen aan bod. Schrijf je in voor deze intrigerende nascholing en ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling.Lees meer op de website.


NBTG University: Linde Terpstra en Sarah Muller  -  online webinar

Over hun onderzoek naar co-tolken in een doof - horend team

De bevindingen van hun onderzoeksresultaten zullen zij presenteren in dit online webinar. Dit theoretische deel is de aftrap voor het praktische deel dat op woensdag 24 april gehouden zal worden bij SDWA in Amsterdam. Lees meer op de website


Vahn, co-tolken zo!

Een praktische nascholing co-tolken in een doof-horend team

Ben jij na het volgen van het webinar ook benieuwd hoe het co-tolken er in de praktijk uitziet? Tijdens deze praktische nascholing leer je wat er allemaal bij komt kijken en ga je zelf ervaren hoe je moet co-tolken. Ook zal er aandacht worden besteed aan de verhouding tussen doof/horend in een samenwerkingsverband. We gaan met elkaar in gesprek over het belang van allyship. Lees meer op de website


Oefendag co-tolken

Een dag vol rollenspellen in kleine groepjes

In mei organiseren we een dag die volledig in het teken zal staan van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. In kleine groepjes gaan we uiteen om de theoretische kennis die we hebben opgedaan tijdens de webinar en de praktische nascholing om te zetten in de praktijk. Je doet dit door middel van rollenspelen met dove en horende samen, zodat we een zo realistisch mogelijke setting kunnen creëren om ervaring op te doen met het co-tolken. Lees meer op de website.


Systemische intervisie

Voor de deelnemers die de Opstellingenreeks “Blik op het vak”  hebben gevolgd, is er de mogelijkheid om systemische intervisie te volgen bij Welopstellingen. Breng je eigen casus in en zet hem neer in een opstelling om zicht te krijgen op je werk. Lees meer op de website


De nieuwe beroepscode

Misschien denk je niet meteen aan de meest zinderende nascholing bij de term: beroepscode… niets is minder waar! Tijdens eerdere rondes over dit onderwerp kwamen allerlei interessante stellingen en uitdagingen mbt ons vak aan bod. Een waardevolle nascholing die op een leuke, interactieve manier wordt aangeboden. Lees meer op de website.


Opstellingen  - Systemische blik op het vak

De dinsdagavonden reeks was al snel volgeboekt! We plakken er graag nog een serie aan vast, en wel op de woensdagochtend. Kom naar de reeks van 3 bijeenkomsten en leer op een andere manier naar jezelf en je vak te kijken! Een mooie bijkomstigheid is dat je ná het volgen van deze nascholing ook mee kan doen met de systemische intervisie. Hier staan er 4 van gepland dit jaar. Lees meer op de website.


Klik op AGENDA om je aan te melden. Je vindt hier alle nascholingen op een rijtje!

Heb je behoefte aan een bepaalde nascholing, heb je ideeën of wil je een nascholing graag in je eigen regio laten plaatsvinden, laat het ons weten. We denken graag met je mee. Graag tot ziens!


Met vriendelijke groet,

NBTG Werkgroep Ontwikkeling & ScholingComments


bottom of page