top of page
Zoeken

2024... schrikkeljaar!

Bijgewerkt op: 24 apr.

Beste leden,


Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord of gezien hebben, is 2024 een schrikkeljaar. Besteed die extra dag die je dit jaar krijgt goed en meld je aan voor een nascholing! 


NIEUWS

Beroepscode

De beroepscode laat nu weerspiegelen aan ons hoe dynamisch ons beroep is, er is geen goed of fout. Het gaat erom dat je kunt beargumenteren waarom jij iets hebt gedaan in een bepaalde situatie!”

-Quote van een deelnemer-

 

De nascholing De nieuwe beroepscode deel 1 en 2 staat nogmaals gepland in mei. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus geef je snel op!


Grip!

Hoe ga jij om met de waarde vertrouwelijkheid uit de beroepscode?  Een veelzijdig onderwerp dat vraagt om vervolgscholing. Hoe zit het precies met juridische aspecten zoals zwijgplicht? Hoe ga je om met de emoties die bij sommige  tolkopdrachten komen kijken. Mag je praten over de situaties die je meemaakt? Wat zijn hierin de mogelijkheden? Hoe zorg je voor jezelf, tijdens en na een opdracht? Krijg grip op alle aspecten rondom de waarde Vertrouwelijkheid! Er komen nieuwe, boeiende nascholingen over dit thema. Binnenkort lees je hier meer over.


NASCHOLINGSAGENDA

Opstellingen Systemische blik op het vak

Er zijn nog enkele plekjes op de woensdagochtend in mei en we hebben weer 4 dinsdagavonden geprikt in het najaar, september en oktober. Kom naar de reeks bijeenkomsten en leer op een andere manier naar jezelf en je vak te kijken! Een mooie bijkomstigheid is dat je ná het volgen van deze nascholing ook mee kan doen met de systemische intervisie. 

Woensdag 29 mei, 26 juni en 3 juli Dinsdagavond 17 en 24 september, 1 en 15 oktober

Lees meer op de website.


Systemische intervisie

Voor de deelnemers die de Opstellingenreeks “Systemische blik op het vak”  hebben gevolgd, is er de mogelijkheid om systemische intervisie te volgen bij Welopstellingen. Breng je eigen casus in en zet hem neer in een opstelling om zicht te krijgen op je werk.

Woensdagochtend 10 april, 11 september, 30 oktober, vrijdag 10 mei - mits opstellingen is gevolgd

Lees meer op de website.


NBTG University: Linde Terpstra en Sarah Muller  -  online webinar

Over hun onderzoek naar co-tolken in een doof - horend team

De bevindingen van hun onderzoeksresultaten zullen zij presenteren in dit online webinar. Dit theoretische deel is de aftrap voor het praktische deel dat op woensdag 24 april gehouden zal worden bij SDWA in Amsterdam.

Woensdagavond 10 april

Lees meer op de website.


Vahn, co-tolken zo! - volgeboekt

Een praktische nascholing co-tolken in een doof-horend team

Ben jij na het volgen van het webinar ook benieuwd hoe het co-tolken er in de praktijk uitziet? Tijdens deze praktische nascholing leer je wat er allemaal bij komt kijken en ga je zelf ervaren hoe je moet co-tolken. Ook zal er aandacht worden besteed aan de verhouding tussen doof/horend in een samenwerkingsverband. We gaan met elkaar in gesprek over het belang van allyship.

Woensdag 24 april

Lees meer op de website.


Oefendag co-tolken Een dag vol rollenspellen in kleine groepjes

In mei organiseren we een dag die volledig in het teken zal staan van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. In kleine groepjes gaan we uiteen om de theoretische kennis die we hebben opgedaan tijdens de webinar en de praktische nascholing om te zetten in de praktijk. Je doet dit door middel van rollenspelen met dove en horende samen, zodat we een zo realistisch mogelijke setting kunnen creëren om ervaring op te doen met het co-tolken. 

Woensdag 24 mei - mits Vahn, co-tolken zo! is gevolgd

Lees meer op de website.


Puur NGT  -  in samenwerking met TYD

Laat het Nederlands los… Duik in de wereld van de NGT

De nascholing "Puur NGT" neemt je mee op een reis waarin Nederlandse uitdrukkingen uit vertalingen worden verwijderd, en je ontdekt hoe je puur NGT kunt denken en uiten. Deze interactieve en boeiende ervaring zal niet alleen je begrip van puur NGT verdiepen, maar je ook praktische vaardigheden aanreiken.

Schrijf je in voor "Puur NGT" en ontdek de kracht van visueel denken in gebarentaal!

Zaterdagochtend 11 mei, 18 mei én 8 juni

Lees meer op de website.


Van 2D naar 3D  -  in samenwerking met TYD

Ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling!

Tijdens de boeiende nascholing "2D naar 3D" leer je de kunst van het omzetten van platte beelden in een prachtige visuele vertaling. Tijdens deze nascholing komen Visual Vernacular, rolnemen, lokalisatie en classifiers via interactieve oefeningen aan bod. 

Schrijf je in voor deze intrigerende nascholing en ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling.

Zaterdagmiddag 11 mei, 18 mei én 8 juni

Lees meer op de website.


De nieuwe beroepscode deel 1: 7 waarden

De nieuwe beroepscode deel 2: in de praktijk

Misschien denk je niet meteen aan de meest zinderende nascholing bij de term: beroepscode…niets is minder waar! Tijdens eerdere rondes over dit onderwerp kwamen allerlei interessante stellingen en uitdagingen mbt ons vak aan bod. Een waardevolle nascholing die op een leuke, interactieve manier wordt aangeboden.

Zaterdag 25 mei

Lees meer op de website.


NBTG University: Cindy van Boven  -  online webinar

Over haar onderzoek naar meervoudsvormen in NGT

Ken jij de verschillende meervoudsvormingsstrategieën in de NGT? Cindy van Boven (UvA) deed vier jaar lang taalwetenschappelijk promotieonderzoek naar de Nederlandse Gebarentaal. In dit webinar vertelt ze over één van de onderwerpen die ze heeft onderzocht: meervoudsvorming.

Donderdagavond 10 oktober

Lees meer op de website.


Grip op het vak

Als tolken zijn we niet gewend om even na te praten over wat er is gebeurd, maar deze emoties of spanningen van een volle dag kunnen wel een weerslag hebben. Het onderwerp zelfzorg staat nauwelijks op de kaart en daar hebben wij een mooie nascholing voor ontworpen, een nascholing die je enerzijds inzicht geeft in hoe je emoties kan ervaren tijdens een opdracht en anderzijds hoe je deze goed kan verwerken na een opdracht. Theoretisch?? Nee, we gaan echt aan de slag met allerlei oefeningen die jij na deze nascholing zelf kan doen!

Er zijn 2 praktijkdagen en 2 online bijeenkomsten om te delen hoe het je vergaat.

Inschrijven kan nog niet.

Data in je agenda noteren al wel:

2024: 4 okt en 8 nov van 10-17h in Amersfoort en 17 okt en 21 nov van 19.30-21h online

2025: 17 jan en 14 feb van 10-17h in Amersfoort en 30 jan en 6 maart van 19.30-21h online

Binnenkort meer informatie op de website.


Klik op AGENDA om je aan te melden. Je vindt hier alle nascholingen op een rijtje!Heb je behoefte aan een bepaalde nascholing, heb je ideeën of wil je een nascholing graag in je eigen regio laten plaatsvinden, laat het ons weten. We denken graag met je mee. Graag tot ziens!


Met vriendelijke groet,

NBTG Werkgroep Ontwikkeling & ScholingComments


Commenting has been turned off.
bottom of page