top of page
Zoeken

Vacature Klachtencommissie

Bijgewerkt op: 7 apr. 2022

De klachtencommissie voor klachten over tolken Gebarentaal of schrijftolken zoekt twee nieuwe leden. Wat doet de klachtencommissie? De klachtencommissie is een onafhankelijke commissie die als doel heeft aan tolkgebruikers de mogelijkheid te bieden om een klacht in te dienen over het functioneren van een tolk Gebarentaal of een schrijftolk. De klachtencommissie kan bemiddelen om tot een oplossing van de klacht te komen, of een uitspraak doen over de klacht. Ook dient de klachtencommissie als signaleringspost voor wat er aan klachten leeft bij de gebruikers van tolken Gebarentaal en schrijftolken. De klachtencommissie kan deze klachten bespreken met de betrokken organisaties, met als doel te komen tot verbetering van te leveren tolkdiensten en een goede samenwerking tussen tolkgebruiker en tolk in het algemeen. De klachtencommissie komt ten minste éénmaal per jaar bijeen en behandelt gemiddeld enkele klachten per jaar. Wie zitten er in de klachtencommissie? De klachtencommissie streeft naar de volgende samenstelling:

een voorzitter/jurist, twee gebruikers van tolken Gebarentaal, twee gebruikers van schrijftolken, twee tolken Gebarentaal en twee schrijftolken. De klachtencommissie is onafhankelijk werkzaam van de diverse belangenorganisaties. Wie zoeken wij? Wij zoeken:

· een tolk Gebarentaal

· een schrijftolk

Deze personen:

· beschikken over een open persoonlijkheid en empathie;

· hebben inzicht in de verschillende posities van tolkgebruiker en tolk;

· zijn in staat zich onbevooroordeeld en onpartijdig op te stellen;

· kunnen omgaan met vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Interesse? Voor meer informatie over de functie én voor uw aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van de klachtencommissie, via dit mailadres: info@klachttolk.nl

bottom of page