top of page
Zoeken

Opnieuw oproep voor NEN-normcommissie Tolk- en vertaaldiensten

Enige tijd geleden hebben wij een oproep gedaan voor de NEN-normcommissie en toen heeft één van de leden zich gemeld voor deze taak.

Helaas heeft zij zich door omstandigheden teruggetrokken en moeten wij daarom opnieuw een oproep plaatsen.Wij zoeken dringend een kandidaat om onze beroepsvereniging te vertegenwoordigen in de NEN-normcommissie Tolk- en Vertaaldiensten. Deze normcommissie werkt namens Nederland mee aan normen die de kwaliteit van het werk van tolken en vertalers borgen en er voor zorgen dat hierbij de gebruikte technische middelen voldoen.


Welke onderwerpen behandelt de Nederlandse normcommissie?

Het werkgebied van de normcommissie komt overeen met dat van ISO/TC 37/SC 5 ‘Translation, interpreting and related technology’.


Op dit moment worden eerder vastgestelde 'Guidelines for Community Interpreting' herzien.

De NBTG vindt het heel belangrijk om daarbij betrokken te zijn en zoekt daarom een kandidaat om namens de NBTG deel te nemen aan de normcommissie van de NEN.

Op de volgende video is een al eerder verzonden oproep voor deelname aan de NEN-normcommissie Tolk- en Vertaaldiensten te bekijken.


Ben je geïnteresseerd en kan je goed met richtlijnen en procedures uit de voeten? Of wil je meer info? Stuur ons dan een bericht via info@nbtg.nl.

bottom of page