top of page
Zoeken

Nieuw jaar, nieuwe nascholingen

Dit jaar hebben wij weer nieuwe leerzame nascholingen voor jullie klaar staan. Met welke voornemens, plannen en/of doelen ga jij aan het werk dit jaar?

 

NIEUWS

Samenwerking met TYD

Leuk nieuws! We gaan samenwerken met TYD! Dit is een jong bedrijf dat is opgericht door Tobias de Ronde, Yannick Bal en Daan Ferf Jentink. Ze organiseren gebarentaallessen en willen mensen kennis laten maken met de dovencultuur. We zijn heel blij dat ze het  komend voorjaar twee toffe 3-delige nascholingen voor ons hebben ontwikkeld. 

Wil je je NGT vaardigheden verbeteren? Het Nederlands/NmG echt even los laten en in de NGT duiken? Volg dan de nascholing Puur NGT. Of wil je juist je vertalingen visueler maken? Dan is de nascholing van 2D naar 3D echt iets voor jou! Beide nascholingen worden na elkaar op dezelfde dagen gegeven. Geef je je op voor beide? Dan krijg je een leuke korting.  


Oefendag co-tolken

Co-tolken primeur! In mei komen we met een heuse oefendag!! Heb jij, na het volgen van de Webinar en de praktische nascholing, zin om je volledig onder te dompelen in het co-tolken? Lees dan verder.


Ons voorjaar in het kort

Puur NGT  -  in samenwerking met TYD

Laat het Nederlands los… Duik in de wereld van de NGT. 

De nascholing "Puur NGT" neemt je mee op een reis waarin Nederlandse uitdrukkingen uit vertalingen worden verwijderd, en je ontdekt hoe je puur NGT kunt denken en uiten. Deze interactieve en boeiende ervaring zal niet alleen je begrip van puur NGT verdiepen, maar je ook praktische vaardigheden aanreiken.Schrijf je in voor "Puur NGT" en ontdek de kracht van visueel denken in gebarentaal!

Lees meer op de website.


Van 2D naar 3D  -  in samenwerking met TYD

Ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling!

Tijdens de boeiende nascholing "2D naar 3D" leer je de kunst van het omzetten van platte beelden in een prachtige visuele vertaling. Tijdens deze nascholing komen Visual Vernacular, rolnemen, lokalisatie en classifiers via interactieve oefeningen aan bod.  Schrijf je in voor deze intrigerende nascholing en ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling!

Lees meer op de website.


NBTG University: Linde Terpstra en Sarah Muller  -  online webinar

Over hun onderzoek naar co-tolken in een doof - horend team

De bevindingen van hun onderzoeksresultaten zullen zij presenteren in dit online webinar. Dit theoretische deel is de aftrap voor het praktische deel dat op woensdag 24 april gehouden zal worden bij SDWA in Amsterdam.

Lees meer op de website


Vahn, co-tolken zo!

Een praktische nascholing co-tolken in een doof-horend team

Ben jij na het volgen van het webinar ook benieuwd hoe het co-tolken er in de praktijk uitziet? Tijdens deze praktische nascholing leer je wat er allemaal bij komt kijken en ga je zelf ervaren hoe je moet co-tolken. Ook zal er aandacht worden besteed aan de verhouding tussen doof/horend in een samenwerkingsverband. We gaan met elkaar in gesprek over het belang van allyship.

Lees meer op de website.

 

Oefendag co-tolken

Een dag vol rollenspellen in kleine groepjes

In mei organiseren we een dag die volledig in het teken zal staan van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. In kleine groepjes gaan we uiteen om de theoretische kennis die we hebben opgedaan tijdens de webinar en de praktische nascholing om te zetten in de praktijk. Je doet dit door middel van rollenspelen met dove en horende samen, zodat we een zo realistisch mogelijke setting kunnen creëren om ervaring op te doen met het co-tolken.

Lees meer op de website.

 

De nieuwe beroepscode

Misschien denk je niet meteen aan de meest zinderende nascholing bij de term: beroepscode…niets is minder waar! Tijdens eerdere rondes over dit onderwerp kwamen allerlei interessante stellingen en uitdagingen mbt ons vak aan bod. Een waardevolle nascholing die op een leuke, interactieve manier wordt aangeboden.

Lees meer op de website.


Opstellingen  - Systemische blik op het vak

De dinsdagavonden reeks was al snel volgeboekt! We plakken er graag nog een serie aan vast, en wel op de woensdagochtend. Kom naar de reeks van 3 bijeenkomsten en leer op een andere manier naar jezelf en je vak te kijken! Een mooie bijkomstigheid is dat je ná het volgen van deze nascholing ook mee kan doen met de systemische intervisie. Hier staan er 4 van gepland dit jaar.

Lees meer op de website.


Klik op AGENDA om je aan te melden. Je vindt hier alle nascholingen op een rijtje!


Heb je behoefte aan een bepaalde nascholing, heb je ideeën of wil je een nascholing graag in je eigen regio laten plaatsvinden, laat het ons weten. We denken graag met je mee.


Graag tot ziens!


Met vriendelijke groet,

NBTG Werkgroep Ontwikkeling & Scholing


Comments


bottom of page