top of page
Zoeken

Vul je toolbox met gebaren en leer nieuwe strategieën

Beste leden,


In ons vorige nieuwsbericht hebben we jullie  gevraagd onze peiling in te vullen. We willen iedereen die dit heeft gedaan bedanken! Hieruit is een mooi overzicht van wensen en behoeften ontstaan. Die gaan wij meenemen in de organisatie van nieuwe nascholingen en/of bij het aanbieden van herhalingen.Velen van jullie hebben onderwerpen benoemd die je graag (terug) zou zien in ons aanbod. Enkele onderwerpen staan inmiddels al op de agenda en vind je terug in onderstaand overzicht.


NIEUWS

Lexicon plus

Leontien Koenders, docent Gebarentaal, leert ons tijdens deze nascholing nieuwe en/of niet vaak voorkomende gebaren. Ook  blaast ze oude gebaren nieuw leven in, en behandelt ze regionale varianten. De eerste online (via Zoom) nascholing vindt plaats op maandagavond 27 mei van 20.00 tot 21.00. Deze datum niet aanwezig? Niet getreurd, de nascholing wordt ook aangeboden op 26 augustus en 18 november! Na afloop ontvang je de filmpjes van het aangeleerde lexicon.


Save the date - 9 november 2024 - ALV

Net als vorig jaar zijn wij achter de schermen druk bezig om een interessante nascholing op te zetten die we aansluitend aan de ALV aanbieden. Zet 9 november 2024 alvast in je agenda en houdt ons in de gaten voor een leuke training en gratis nascholing(spunten). Binnenkort meer informatie. 


NASCHOLINGSAGENDA 

Lexicon plus

Een verzameling van nieuw lexicon

Deze online workshop leert je binnen een uur de nieuwste gebaren en gaat op zoek naar de verschillende varianten van een gebaar die actueel zijn. Achteraf krijg je de filmpjes met de aangeleerde gebaren toegestuurd.

Maandagavonden 26 augustus en 18 november

Lees meer op de website.


Systemische intervisie

Voor de deelnemers die de Opstellingenreeks “Systemische blik op het vak” en/of “Grip op het vak” hebben gevolgd, is er de mogelijkheid om systemische intervisie te volgen bij Welopstellingen. Breng je casus in en  krijg middels een opstelling  zicht op je eigen handelen. Laat je verrassen door de verhelderende uitkomst!

Woensdagochtenden 11 september en 30 oktober

Lees meer op de website.


Opstellingen 

Systemische blik op het vak

Vanwege het overweldigende succes van deze mooie nascholing hebben we weer 4 dinsdagavonden geprikt in het najaar. Kom naar deze verrassende reeks bijeenkomsten en leer op een andere manier naar jezelf en je vak te kijken! Een mooie bijkomstigheid is dat je na het volgen van deze nascholing ook mee kan doen met de systemische intervisie.

Dinsdagavonden 17 en 24 september, 1 en 15 oktober

Lees meer op de website.


Beroepscode Vertrouwelijkheid

Hoe ga ik om met geheimhouding?

Aan de hand van  theorie en praktijkvoorbeelden krijg je handvatten aangereikt die je kan toepassen als je te maken hebt met vragen omtrent het beroepsgeheim. We kijken ook naar beroepscodes uit een ander werkgebied waarin je tolkt; bijvoorbeeld bij de politie of in de GGZ. Je krijgt zo steeds meer inzicht in de waarde vertrouwelijkheid en ben je in staat de beroepscode nog beter toe te passen.

Dinsdagavond 24 september online en vrijdag 22 november regio Utrecht

Lees meer op de website.


Grip op het vakHet onderwerp zelfzorg staat nauwelijks op de kaart en daar heeft Welopstellingen een mooie nascholing voor ontworpen. Deze nascholing geeft enerzijds inzicht  in je gedachten en emoties voor, en tijdens een opdracht, en anderzijds in hoe je je emoties  goed kunt verwerken/reguleren ná een opdracht. Een nascholing bestaat uit  2 praktijkdagen en 2 online bijeenkomsten om te delen hoe het je vergaat.

2024:     vrijdagen 4 oktober en 8 november in Amersfoort en

donderdagavonden 17 oktober en 21 november online

2025:     vrijdagen 17 januari en 14 februari in Amersfoort en

donderdagavonden 30 januari en 6 maart online

Lees meer op de website.


NBTG University: Cindy van Boven  -  online webinar

Over haar onderzoek naar meervoudsvormen in NGT

Ken jij de verschillende meervoudsvorming strategieën in de NGT? Cindy van Boven (UvA) deed vier jaar lang taalwetenschappelijk promotieonderzoek naar de Nederlandse Gebarentaal. In dit webinar vertelt ze over één van de onderwerpen die ze heeft onderzocht: meervoudsvorming.

Donderdagavond 10 oktober

Lees meer op de website.


Puur NGT  -  in samenwerking met TYD

Laat het Nederlands los… Duik in de wereld van de NGT.

De nascholing "Puur NGT" neemt je mee op een reis waarin Nederlandse uitdrukkingen uit vertalingen worden verwijderd, en je ontdekt hoe je puur NGT kunt denken en uiten. Deze interactieve en boeiende ervaring zal niet alleen je begrip van puur NGT verdiepen, maar je ook praktische vaardigheden aanreiken.

Schrijf je in voor "Puur NGT" en ontdek de kracht van visueel denken in gebarentaal!

Vrijdagochtenden 8, 15 en 22 november  - Je kunt 1, 2 of 3 bijeenkomsten volgen (en icm van 2D naar 3D)

Lees meer op de website.


Van 2D naar 3D  -  in samenwerking met TYD

Ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling!

Tijdens de boeiende nascholing "van 2D naar 3D" leer je de kunst van het omzetten van platte beelden in een prachtige visuele vertaling. Tijdens deze nascholing komen Visual Vernacular, rolnemen, lokalisatie en classifiers via interactieve oefeningen aan bod. Schrijf je in voor deze intrigerende nascholing en ontdek samen met ons de magie van een visuele vertaling!

Vrijdagmiddagen 8, 15 en 22 november - Je kunt 1, 2 of 3 bijeenkomsten volgen (en icm Puur NGT)

Lees meer op de website.


Klik op AGENDA om je aan te melden. Je vindt hier alle nascholingen op een rijtje!

Heb je behoefte aan een bepaalde nascholing, heb je ideeën of wil je een nascholing graag in je eigen regio laten plaatsvinden, laat het ons weten. We denken graag met je mee. Graag tot ziens!


Met vriendelijke groet,

NBTG Werkgroep Ontwikkeling & Scholing

Comments


bottom of page