Zoeken

NBTG Studieavond op 16 maart!

Bijgewerkt: feb 25


Nascholing volgen is momenteel een uitdaging!


De werkgroep Ontwikkeling & Scholing is daarom op zoek gegaan naar een goede invulling hiervoor. We willen jullie uitnodigen op onze maandelijkse Studieavond. Elke derde week van de maand zal er een avond georganiseerd worden waar leden, niet-leden en studenten uit diverse studie-activiteiten kunnen kiezen. Dit kan een nascholing betreffen, waarvoor punten toegekend worden. Het kan ook een oefensessie betreffen waarbij je samen met een aantal collega’s op een laagdrempelige en gezellige manier een vaardigheid oefent.

We zijn trots om de eerste Studieavond te mogen starten met een webinar van: Maartje de Meulder en Oliver Pouliot! Studieavond op dinsdag 16 maart

Oefensessies - vaardigheden oefenen in kleine groepjes in informele sfeer

  • Tolken naar gesproken Nederlands

Na een korte uitleg ga je in een klein groepjes van 2-4 personen oefenen met Tolken naar gesproken Nederlands. Let op! deze oefensessie is onbegeleid! De NBTG zorgt voor het benodigde materiaal van NGT-gebruikers


Aanwezig: 18.55h

Aanvang oefensessie: 19.00h

Einde: 20.00h

Kosten: 5 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden

Nascholingspunten: geen

  • Vingerspellen

Na een korte uitleg ga je in een klein groepjes van 2-4 personen oefenen met vingerspellen. Let op! deze oefensessie is onbegeleid! De NBTG zorgt voor het benodigde materiaal.


Aanwezig: 18.55h

Aanvang oefensessie: 19.00h

Einde: 20.00h

Kosten: 5 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden

Nascholingspunten: geen


Nascholing

  • Webinar: Onderzoeksrapport TOA tijdens COVID-19 door Dr. Maartje de Meulder en Oliver Pouliot

Veel van de leden hebben meegewerkt aan het onderzoeksproject van Maartje de Meulder en Oliver Pouliot over het tolken op afstand tijdens COVID-19. In totaal hebben er wereldwijd 2600 tolken deelgenomen aan het onderzoek. Daar is een uitgebreid rapport uit voortgekomen dat Maartje de Meulder en Oliver Pouliot graag aan ons komen presenteren op de NBTG Studieavond.

Wij nodigen jullie uit om deze webinar bij te wonen en om achteraf vragen te stellen. We hopen hiermee de inzichten met betrekking tot het online werken te vergroten.


Het rapport is hier te lezen.


Aanwezig: 20.15 - 20.30h

Aanvang webinar: 20.30h

Einde: 22.00h

Voertaal: IS en gesproken engels

Kosten: 45 euro voor leden, 25 euro voor studentleden en 75 euro voor niet-leden

Om deze eerste studieavond een feestelijke start te geven is de oefensessie

op 16 maart kosteloos bij deelname aan de webinar!

Nascholingspunten:

0,075 npt voor taal- en tolkvaardighed

0,075 npt voor attitude

Nascholingsnummer: 33206


Aanmelden

Leden kunnen zich aanmelden voor de oefensessies en/of de webinar via www.nbtg.nl Om gebruik te maken van je ledenkorting, log je in via de “Ledenadministratie” en kies voor “Agenda”.

Niet-leden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@nbtg.nl

Wil je gebruik maken van de kosteloze Oefensessie, meld je dan voor beide aan.


Graag ontvangen we je aanmelding uiterlijk 12 maart 2021.

Aanmeldingen kunnen tot 8 maart kosteloos geannuleerd worden. De werkgroep O&S behoudt zich het recht voor om tot uiterlijk 9 maart de nascholing te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.


Ben je studenttolk op de HU en nog geen lid van de NBTG? Wil je de lezing bijwonen of meedoen aan een oefensessie voor het voordelige tarief voor studentleden? Word dan studentlid van de NBTG voor maar 10,- per jaar. Meld je aan via www.nbtg.nl


Graag tot ziens op 16 maart!