U bent hier

Lidmaatschapsvormen

Tolklid (€ 239,30 per jaar) PZO lidmaatschap (€ 35,09 per jaar) 
Werk je actief als tolk en wil je meebeslissen over het werk van de NBTG en de toekomst van jouw beroep? Dan kun je tolklid worden.
Waarom is het tolklidmaatschap meer waard dan € 239,30?

De voordelen van het NBTG-lidmaatschap:

- Je krijgt (soms flinke) korting op boeiende NBTG workshops. Als je bijvoorbeeld een 2-daagse workshop volgt, krijgt een NBTG-lid tussen € 175 en € 300,- korting.
- Als tolklid die als ZZP-er werkt en BTW-plichtig is, ben je ook automatisch lid van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO).
Het individueel lidmaatschap van PZO kost normaal gesproken € 163,35 per jaar, maar via de NBTG kost het slechts € 35,09 per jaar.
Het PZO-lidmaatschap brengt veel (financiële) voordelen met zich, zoals kortingen op een arbeidsongeschiktheidsverzekering, gratis toegang tot een juridische helpdesk en korting op een NS businesscard.
- Jouw belangen worden behartigd door de NBTG.
- Je hebt toegang tot het besloten ledengedeelte van de NBTG-website; zo ben je altijd op de hoogte van actuele zaken. Ook vind je op de website achtergrondinformatie en de meest uiteenlopende publicaties.
- Je ontvangt elk kwartaal Interpres magazine met interessante achtergrondinformatie over het beroep, columns en interviews.
- Je kunt deelnemen aan kennisuitwisselingsbijeenkomsten met collega-tolken en tolkgebruikers die de NBTG organiseert.

Studentlid (€ 49,47 per jaar)
Ben je student aan de tolkenopleiding? Dan kun je studentlid worden. Studentleden hebben dezelfde rechten als tolkleden, met uitzondering van het stemrecht.

Donateur (minimaal € 57,17 per jaar) of belangstellend lid (€ 18,21 per jaar)
Ben je geen tolk (in opleiding), maar voel jij je wel verbonden met onze vereniging? Dan kun je donateur of belangstellend lid worden. Actieve tolken kunnen geen belangstellend lid of donateur worden.

Lid worden?
Wil je tolk- of studentlid worden van de NBTG of ons ondersteunen als belangstellend lid of donateur? Dan kun jij je hier aanmelden.

Lidmaatschap opzeggen
Het lidmaatschap wordt jaarlijks automatisch met één jaar verlengd. Je kunt jouw lidmaatschap alleen schriftelijk opzeggen. Dit moet je vóór 1 november van het lopende kalenderjaar doen. Je lidmaatschap wordt dan vanaf 1 januari van het daarop volgende kalenderjaar stopgezet.