U bent hier

Gebarentaal in elk klaslokaal op 12 oktober

Stichting Groots Gebaar daagt heel Nederland uit:
' Gebarentaal in elk klaslokaal. Wedden dat het lukt?'

Prof. dr. Onno Crasborn, hoogleraar Nederlandse Gebarentaal, daagt Nederland uit om op de dag van zijn oratie, 12 oktober, zoveel mogelijk kinderen tussen de 7 en de 14 jaar oud een les gebarentaal te laten beleven. De stichting heeft speciaal voor deze actie lesmateriaal gemaakt: voor ieder kind een werkboek met bijbehorende e-learning en voor de workshopleider een lesbeschrijving. Hiermee kan iedereen die zich geraakt voelt door deze oproep zelf een workshop vormgeven en met de kinderen aan de slag.

Stichting Groots Gebaar wil hiermee gebarentaal onder de aandacht brengen van en toegankelijk maken voor het grote publiek, opdat ook dove en slechthorende mensen hun talenten en kwaliteiten makkelijker kunnen (blijven) ontplooien en inbrengen in onze maatschappij.