U bent hier

Marc van Opstal nieuwe voorzitter NBTG

Op de extra ALV van 10 april jl. is Marc van Opstal verkozen tot bestuurslid/voorzitter van de NBTG. Hieronder volgt een bericht van onze nieuwe voorzitter.

Beste lezer,

Mijn naam is Marc van Opstal. Ik ben 52 jaar en sinds 10 april 2018 lid van het bestuur van de NBTG in de rol van voorzitter.

Jarenlang heb ik gewerkt als manager op de afdeling Doven en Slechthorenden van Pro Persona ‘De Riethorst’. Ik heb daar veel mogen samenwerken met tolken en voor de doven en slechthorenden met psychische en psychiatrische problemen. Actueel ben ik werkzaam als manager HR bij Pro Persona, en toen ik benaderd werd voor de functie van voorzitter bij de NBTG, ben ik snel geïnteresseerd geraakt. Op deze wijze wil ik verbinding houden met het werk en de vraagstukken van (indirect) doven en natuurlijk tolken; de gebarentaal. In de rol van voorzitter denk ik dat ik met mijn kennis en kunde op alles wat bedrijfsvoering betreft een goede bijdrage kan leveren in het bestuur. Wij zullen met elkaar moeten ervaren hoe dat vorm gegeven zal worden.

Mijn ervaring heb ik opgebouwd, voornamelijk, in het werk in de zorg, kort in het onderwijs en met een stevige basis in opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie en werk bij Defensie. Mijn hobby’s zijn sport, muziek, klussen en verder ben ik getrouwd met Yvonne en heb twee kinderen, Joeri en Kira.

Ik zie uit naar een prettige en constructieve samenwerking met het bestuur en met de achterban!