U bent hier

Inzet teamtolken onderwijs zonder aanvraag bij UWV

Op de website van Dovenschap is sinds vrijdag 15 december te lezen dat het per 1 januari 2018 niet meer nodig is om een aparte aanvraag te doen voor de inzet van teamtolken in het HBO- of WO-onderwijs. Tolkgebruikers mogen naar eigen inzicht tolken inzetten. De voorwaarden zijn onveranderd: de opdracht duurt minstens twee klokuren en onderbrekingen zijn niet mogelijk.

Het UWV loopt met deze aanpassing vooruit op de formele aanpassing in de beleidsregels. Deze zullen in de loop van 2018 worden aangepast.

Dovenschap heeft er hard aan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Nadat begin 2017 de aanvraagprocedure voor de inzet van teamtolken in de werksfeer onnodig was geworden en de vergoeding van teamtolken van 75 naar 100% werd opgetrokken, is hiermee een al langer levende wens van de NBTG, die wij ook tegenover het UWV geuit hebben, uitgekomen.

Wij zetten het gesprek met het UWV over verbetering van de procedures voort in 2018.