U bent hier

Resolutie aangenomen erkenning gebarentaal en gebarentolken

Wij hebben een persbericht ontvangen van D66 dat we hier graag willen plaatsen.

D66 verheugd over initiatief tot wegnemen obstakels voor doven en slechthorenden

D66-Europarlementariër In ’t Veld is verheugd over de aangenomen resolutie over de erkenning van gebarentaal en professionele gebarentolken:

“Het is van groot belang dat alle Europeanen gelijke toegang hebben tot het democratisch besluitvormingsproces in de EU en in hun lidstaten. Het wegnemen van obstakels voor de 51 miljoen doven en slechthorenden in de EU is daarom een stap in de goede richting. Niet alleen roept het voorstel op gebarentalen en het beroep gebarentolk officieel te erkennen, ook voorziet het in de promotie van gekwalificeerde gebarentolken in het onderwijs, gezondheidszorg, justitie en het publieke of politieke leven.”

"Grote complimenten voor mijn Vlaamse collega Helga Stevens die deze resolutie door het Parlement geloodst heeft en brede steun heeft weten te krijgen voor deze belangrijke oproep. Het is bewonderingswaardig hoe zij haar eigen ervaringen als dove politica heeft ingezet voor het samenstellen van dit actieplan, hiermee is zij een voorbeeld voor velen."

BijlageGrootte
B8-2016-1230_NL-1.doc85.5 KB