U bent hier

Musea in Gebaren maakt kunst en cultuur toegankelijk voor doven en slechthorenden

Musea in Gebaren maakt kunst en cultuur toegankelijk voor doven en slechthorenden en is een gezamenlijk initiatief van Foam en WatTelt!

Tussen maart en juni 2016 zijn er dertien dove deelnemers intern opgeleid tot dove museumgids en hebben negen belangrijke Amsterdamse museale instellingen zich aangesloten om vanaf september 2016 programma’s in Nederlandse Gebarentaal (NGT) aan te bieden.

September, de maand waarin Musea in Gebaren centraal staat, wordt gestart met een kick-off op 31 augustus in Foam, waarna de gehele maand boeiende rondleidingen in NGT gevolgd kunnen worden in het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk museum, Tropenmuseum, Joods Cultureel Kwartier, Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE Filmmuseum en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

In Musea in Gebaren bundelen Foam en Wat Telt! hun krachten, kennis en expertise om het culturele aanbod in de stad Amsterdam toegankelijker te maken voor de dove en slechthorende doelgroep. De deelnemers krijgen via dit leertraject de mogelijkheid om een relevante werkervaring op te doen. Hiermee draagt het project niet alleen bij aan een toegankelijker cultureel aanbod, maar ook aan meer werkgelegenheid voor jonge doven en slechthorenden.

Meer informatie over dit initiatief is hier te lezen.