U bent hier

Pleinbioscoop Rotterdam Meets Deaf Culture

Van 12 tot en met 30 augustus vindt Pleinbioscoop Rotterdam in het Museumpark weer plaats. Een bijzonder onderdeel dit jaar is Pleinbioscoop Meets Deaf Culture op 21 augustus, een avond die in het teken staat van communicatie. De communicatie tussen doven en slechthorenden onderling, maar ook de ontmoeting met hun 'horende' medemensen. Het Deaf Ability Team, met signdancers, doventolken en vrijwilligers die gebarentaal beheersen, verzorgt deze filmavond. De wereld op zijn kop, want ook de horende bezoeker moet aan de slag met handen, voeten en visuele hulpmiddelen. 

Om de communicatie tussen de horenden en doven/slechthorenden soepeler te laten verlopen, plaatst het Deaf Ability Team in de aanloop naar het evenement een paar standaardgebaren op de Facebookpagina van de Pleinbioscoop. Horende bezoekers kunnen zo vooraf oefenen. Uiteraard kunnen horende bezoekers ook zonder oefening op het evenement terecht: op het terrein van de Pleinbioscoop komen allerlei visuele hulpmiddelen om communicatie met handen en voeten makkelijker te maken.

Kijk voor meer informatie op de website van Pleinbioscoop.