U bent hier

It's all Greek to me: Eerste keer efsli, de dagen in Athene


Mijn tweede dag in Athene was zeer vermakelijk.  Ik heb de afgelopen twee dagen de stad goed verkend en alvast een kijkje genomen bij de bezienswaardigheden, zoals de Akropolis. Ik heb me ook verdiept in de stukken van efsli, zodat ik een goed beeld heb van de AGM die ik vrijdag zal bijwonen.


Gisteravond heb ik gezellig gegeten met iemand die ik in de hotelbar had ontmoet. Na het eten gingen we terug naar het hotel en ben ik alleen nog even naar de hotelbar gegaan voor een espresso.  Ik zat buiten op de loungestoelen en naast mij zat een groepje mensen heel gezellig te praten. Ze probeerden een selfie te maken met z’n vijven. Ik observeerde dit en zei toen dat ik wel een foto van hen wilde maken.  Ze waren heel blij dat ik dit wilde doen. Na het maken van de foto ging ik weer zitten. Even later zei een van hen tegen mij: ,,Why don’t you join us?’’ Uiteraard ging ik hier op in; altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Een van de dames in het groepje vroeg mij waarom ik in Athene was. Ik vertelde dat ik naar een conferentie ging, waarop zij reageerde: ,,Are you here for efsli?’’

En jahoor, wat bleek, ik zat dus tussen allemaal tolkcollega’s die ook naar efsli gaan. Geweldig! Alsof het zo moest zijn. Ik heb gelijk kennis gemaakt met de bestuursleden van WASLI ( The World Association of Sign Language Interpreters)*, namelijk met de voorzitter, Deb Russel (uit Canada), de secretaris, Isabelle Heyerick ( uit België) en de penningmeester Susan Emerson (uit Australië). Ook een van bestuursleden** van efsli, Christopher Stone ( uit Groot-Brittannië) zat er gezellig bij. Ik heb gelijk uit eerste hand vernomen dat de volgende WASLI conferentie in 2019 in Parijs zal plaatsvinden.  Wie weet dat ik daar ook wel naar toe ga.

Ik heb een hele leuke avond gehad en vond het een geweldig leuke eerste ervaring om kennis te maken met tolken uit andere landen. Ik kan niet wachten tot de AGM begint morgen.

 

I will keep you posted! :)

*http://wasli.org/

**http://efsli.org/about/board/


Renske