U bent hier

It's all Greek to me: De dag voor de conferentie

 

Donderdag, de dag voor de conferentie, heb ik niet zoveel gedaan. Lekker uitgerust in het hotel en ingecheckt in het conferentiehotel, waar ik kennismaakte met mijn kamergenote uit Servië. Ik had mij geregistreerd voor efsli en mij door de organisatie bij een kamergenote laten indelen. Het was leuk dat we gelijk een klik hadden en alles vanzelf ging. We waren allebei heel relaxt en het was meteen gezellig J We zijn nog even samen het centrum in gegaan om souvenirs te kopen, voordat het diner ’s avonds zou beginnen. Het diner was niet helemaal goed gecommuniceerd door de organisatie, waardoor veel tolken die waren aangekomen daar niets vanaf wisten. Desondanks heb ik heerlijk gegeten en alvast wat collega’s uit andere landen ontmoet. De groep was nog vrij klein, omdat de meeste collega’s pas na de AGM zouden arriveren. Er waren ook al vrij veel dove tolken aanwezig. De DI ( Deaf Interpreters) hadden al een soort van conferentie voor alleen de dove tolken, voordat efsli zou beginnen. Na het diner gingen we met zijn allen naar de Dovenclub in Athene om in contact te komen met de Dovengemeenschap. Dit was ontzettend leuk, de Dovenclub had allerlei lekkere hapjes en drankjes voor ons klaargezet. Ik heb een gesprekje gehad in ASL (American Sign Language) met een dove Griekse jongen. Ik ben nog een beginner in International Sign, maar toch hebben we met wat ASL erbij met elkaar kunnen communiceren. Na deze avond liepen we weer terug naar het hotel en kon ik voldaan gaan slapen. 

Renske