U bent hier

It's all Greek to me: De AGM (Annual General Meeting)

Dit is zoals jullie weten mijn eerste keer efsli en dat kan natuurlijk niet zonder een keer de AGM meegemaakt te hebben. De AGM is de Algemene Ledenvergadering van efsli, een beetje vergelijkbaar met zoals wij de ALV hebben van de NBTG. Het bestuur bespreekt in deze vergadering de huidige situatie van de vereniging, kijkt terug naar het afgelopen jaar en naar eventuele problemen die besproken moeten worden. Er wordt ook gesproken over SAF ( het Special Attendance Fund). Voor wie deze term niet kent, dit is een speciaal fonds voor tolken gebarentaal voor wie het financieel niet mogelijk is om naar de efsli conferentie te komen. Er wordt door de vereniging geld ingezameld om ervoor te zorgen dat ook collega’s uit armere landen of met een minder goede financiële situatie de kans hebben om efsli bij te wonen. Ik vind dit een hele goede zaak, hierdoor kon mijn kamergenoot uit Servië de conferentie ook bijwonen.

Op de AGM waren full members en individual members aanwezig. Een full member is een land dat lid is van efsli, bijvoorbeeld Nederland met de NBTG als vertegenwoordiger. Voor de NBTG zijn onze vertegenwoordigers Jetske Tinnevelt en Winnie de Beer. Een individual member is een lid van de vereniging. Ik zou zelf een individual member kunnen worden.

In de vergadering wordt er over verschillende dingen gestemd, bijvoorbeeld over de notulen, maar ook over andere zaken die op de agenda staan, en over nieuwe bestuursleden. Om te mogen stemmen moet je een full member zijn van efsli. De meerderheid van de stemmen (51%) telt om een voorstel door te laten gaan of om de notulen goed te keuren.  Elk land heeft twee stemmen. Als er een gelijk aantal stemmen is, heeft de president van efsli de beslissende stem.

Voor mij kwam er de eerste keer veel op me af tijdens deze vergadering. Inhoudelijk ben ik nog niet heel erg op de hoogte. Ik vond het interessant om te zien hoe het proces verliep tijdens de vergadering en hoe er gediscussieerd werd over de verschillende onderwerpen die aan bod kwamen.


Aan het eind van de vergadering zijn er nieuwe bestuursleden gekozen en huidige bestuursleden die hun termijn hebben verlengd. Er is een nieuwe president gekozen. De termijn van de huidige president, Christian Peters, is voorbij. De nieuwe president is nu Ivana Bucko (uit Servië) en de bestuursleden Christopher Stone (UK), Marinella Salami (Italië) en Allessandra Battagin blijven in het huidige bestuur. Er is ook een nieuw bestuurslid gekozen die zich kandidaat heeft gesteld tijdens de vergadering, Gelu-Dumitru Bogdan, een dove tolk uit Roemenië.

Het was interessant om deze vergadering een keer te ervaren, maar wel zeer vermoeiend. Na de AGM kregen we met alle tolken een rondleiding in het Akropolis museum en hebben we daarna gezellig met zijn allen gegeten.

 

 

 


Renske