U bent hier

Interpres gaat BLOGGEN !

Een blog of weblog zou je kunnen definiëren als ‘een soort publiek dagboek op het web’. De blogger is in dat geval de digitale dagboekschrijver, die in plaats van een lijmstift de uploadfunctie gebruikt om beeldende souvenirs toe te voegen.

 Zijn er in Nederland tolken die actief bloggen? Als je in ‘s werelds populairste zoekmachine de termen ‘blog’ en ‘tolk’ invoert, vind je interessante bijdragen. De redactie van de Interpres heeft echter geen blog kunnen traceren van een tolk NGT.

Daarom lijkt het ons een mooi moment om aan het begin van de lente van 2016 een digitaal lintje door te knippen en daarmee deze blog te openen!

Alle bloggers, vloggers, tekenaars, kunstenaars, poëten en fotografen die een bijdrage willen leveren, zijn daarvoor van harte uitgenodigd! We willen graag dat je bijdrage (maximaal 350 woorden) een inhoudelijke verbinding maakt met de professie van tolk gebarentaal of schrijftolk. Wees creatief, ludiek, kritisch, internationaal, vernieuwend, vermakelijk of informatief. Stuur je bijdrage naar: interpres@nbtg.nl

De Interpres zal naast deze blog ook drie papieren versies maken dit jaar. Die komen in je brievenbus in april, juli en november 2016. Voor in je tolktas. Om te lezen tijdens de kwartiertjes in de wachtkamer, tijdens toetsen of in de trein. 

Interpres algemeen